maanantai 24. kesäkuuta 2013

Katto pään päällä

Kirjoittamisessa on ollut taukoa, kun viime viikolla sade hidasti raksatouhuja ja juhannuskin piti välissä viettää. :) Ennen juhannusta peltikatto saatiin laitettua ja hirret käsiteltyä suoja-aineella. Suoja-aineen laitto kävi kätevästi ruiskulla ja nyt ei tarvitse enää niin varoa homeen iskevän. Tosin isäntä viime viikolla oli jo hometta näkevinään, mutta alahirteen oli roiskunut vettä ja likaa tellinkien päältä. Nyt on hirret putsattu ja laitettu! Styroksit on ladottu lattiaan ja nyt odotellaan viimeisimmät putkikuvat ennen kuin pääsevät lattiaa valamaan.

Juhannusjuhlintojen tiimellyksessä aloimme myös pohtia paneeliasiaa vielä kerran. Meillähän siis tarkoituksena on saada vaaleat sisäpinnat kattoa myöten. Aloimme kuitenkin miettiä, onko kattopaneeleja järkevä käsitellä itse, kun seinäpinnoissakin on ihan riittävästi työtä. Nyt sitten tarkistellaan hintoja Kontiolta ja kysellään tarjouksia muualta. Itse asiassa isäntä oli tänään aika hyvän tarjouksen saanut paikallisesta puukeitaasta ja näyttäisi siltä, että sieltä saataisiin paneelit valkovahattuna samaan hintaan kuin Kontiolta vahaamattomina. Katsotaan nyt mikä vetää pisimmän korren!

Eilen juhannusreissusta palattua käytiin tontilla vähän siivoilemassa. Muovi-, puutavara yms. tavaraa kertyy isoja määriä, nytkin saatiin peräkärri täyteen. Joona 1v 7kk keräsi myös innolla puupalasia omaan pieneen kottikärriinsä ja kuljetti niitä sivuun.

Olohuoneen ikkuna ja ovi

Isännän ja emännän makkari+pesuhuone, sauna, putket on saunan kiukaan ja takka-leivinuunin korvausilmaa varten

Kuva tieltä otettuna, "pääsisäänkäynti"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti