keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Putkikuvia odotellessa


Lattian valaminen on siirtynyt, koska putkikuvia ei ole vieläkään saatu. Kesäruuhka on iskenyt kuvien piirtäjillekin. Toivottavasti valu saataisiin nopeasti tehtyä, että pääsisi lattia kuivumaan! Terassin katto oli saanut jo puuta pintaan ja sisällä kaikki näyttäisi valua silmällä pitäen olevan valmiina. Eilen kävimme sähkömiehen kanssa läpi sähkösuunnitelmaa ja tarkastettiin mm. mihin keittiön sähkölaitteet nyt loppujen lopuksi sijoittuvat. Ne on ihan hyvä olla tiedossa, että putket sähköille on oikeassa paikassa. Valun jälkeen se on jo vähän myöhäistä. Sähkömiehen kanssa kävimme myös keskustelua ylijännitesuojauksesta, mikä päädyttiin ottamaan. Myös ulkovalojen paikat päätettiin. Sähkömiehen lähdön jälkeen tehtiin jälleen pikasiivous tontilla. Muovia, puuta ym. näkyy kertyvän uskomattomia määriä.

Tällä viikolla lähti myös alustava keittiö- ja kalustetilaus. Kalusteiden osalta täytyy vielä tehdä tarkistusmittaukset, kun väliseinät on paikoillaan. Kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen välistä seinää päädyttiin siirtämään niin, että kodinhoitohuoneeseen tulee hieman enemmän tilaa. Tämä tehtiin sen vuoksi, että maalämpöpumppu vie jakotukkeineen kuitenkin reippaasti tilaa ja tällä varmistamme sen, ettei tila käy liian ahtaaksi. Kävimme muuten tulevaa maalämpöpumppua ihastelemassa kotipitäjän kesäpäivillä, missä se oli esittelyssä. Ulkonäkökin on ihan miellyttävä, mikä on oleellista, koska erillistä teknistä tilaa ei tule.

Lähiaikoina täytyy alkaa tarkemmin metsästellä laminaatti ja laattatarjouksia. Värit on jo kutakuinkin tiedossa, mutta vielä ehtii mieli muuttua ja toki hinnallakin on jotakin vaikutusta. Kattopaneelien osalta päädyimme siihen, että otamme valkovahatut paneelit Puukeitaalta. Hinnassa oli vain muutaman satasen ero verrattuna normaalipaneeliin, mikä kuittaantuu jo siinä, ettei tarvitse ostaa vahaa, työnmäärästä puhumattakaan.

Itsellä alkaa mieli jo suuntautua kohti kesälomaa, etenkin kun töissä hiljenee ja suurin osa on jo jäänyt/jäämässä lomalle. Vielä pitäisi reipas kaksi viikkoa jaksaa, minkä jälkeen pääsee viettämään lähes 5 viikon lomaa! Onneksi kesä on psykiatriallakin rauhallista! Kuka sitä nyt kesällä jaksaa masentua tai terapoida itseään? Tosin parin viikon päästä oleva rokkiviikonloppu voi taas tuoda piikin akuutinhoidon väelle, mutta toivottavasti olisi rauhallista.


Terassin katto on saatu valmiiksi

Pääsisäänkäynti

Valua odotellessa.. putkia riittää, etenkin tuo maalammön rypäs on oikea "komistus"

Tuulikaapin rypäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti