tiistai 6. elokuuta 2013

1. lomaviikko raksalla

Viime viikko kului yllättäen raksalla. Ulkomaalaus projekti ei kuitenkaan päässyt vielä vauhtiin, sillä joko aurinko paistoi liikaa tai satoi vettä. Tällä viikolla uusi yritys. Ihan ongelmaton viikko ei kuitenkaan ollut, sillä huomasimme vasta nyt, että keittiön vesipiste ja viemäri olivat väärällä kohti. Keittiösuunnitelmamme nimittäin muuttui aivan alkuperäisestä suunnitelmasta. Jonkinlainen tietokatkos tullut meidän ja raksamiesten välille. Noh, näyttäisi siltä, että tilanne olisi kuitenkin korjattavissa, mutta tokihan se hieman lisätöitä teettää, mutta ei toivottavasti tarvitsisi lähteä keittiötä enää muokkaamaan. Samaisena epäonnen torstaina sattui ensimmäinen raksatapaturma, kun meidän alle 2v. ukkeli kompastui ja huuli halkesi usuessaan harkkoon, tuloksena pari tikkiä. Tuono päivänä alkoi rakennusprojekti tökkimään ensimmäistä kertaa ihan kunnolla.

Budjettikin käytiin läpi, kun verrattiin arvioituja ja toteutuneita kustannuksia. Pahoja ylityksiä ei ole tullut. Keittiö ja kalustemuutokset on suurin menoerä noin 2000€, muutoin puhutaan muutamien satasien ylityksistä. Suurempiin ylityksiin ei olekaan varaa, joten toivottavasti niitä ei loppusuoralla tulekaan.

Perjantaina tulivat kaivamaan kuitukaapelin pihaan saakka. Sekin on nyt siis sisällevetoa vaille valmiina. Ilmastointikone löysi myös paikkansa ja ilmanvaihtoputket saatiin katolle asti. Nyt tällä viikolla raksamiehet ovat poissa ja tarkoituksena on tehdä itse meille jääviä sisähommia; mm. harkkoseinien tasoituksia ja panelointeja. Sukulaiset ja kaverit hyötykäyttöön! ;)

Torstaina tulee henkilö mittaamaan kalusteiden paikkoja ja ensi maanantaina tulee taas firman miehiä töihin ja sähkömieskin tulee jatkamaan töitään. Nopeasti talo valmistuisi jos lattian kuivuminen ei kestäisi niin kauan.Sisääntulo, eteinen

Makuuhuone

Wc


Keittiö

Olohuone

Kodinhoitohuone


9 kommenttia:

 1. Onpa mukava seurata blogiasi, meillä kun on myös menossa Kontion hirsitalon rakennusprojekti. Perustuksia aloitellaan. Huomasin että teillä myös khh:ssa maalämpöpumppu. Mihin pumppuun päädyitte? Meillä sama tilanne ja pumpun hiljaisuus silloin tärkeä kun on talossa sisällä.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että blogista on ollut iloa! Tsemppiä rakennukseen! :) MIllainen talo teille nousee?
  Lämmitysjörjestelmästä olen enemmän kirjoitellut Lämmitysjärjestelmä otsikon alle, mutta me päädyimme tarjousten perusteella Gebwellin uusimpaan malliin. Ulkonäöltään on siisti ja käyntiääni pitäisi olla myös hiljainen. Tosin nykyisin pumput alkavat olla melko hiljaisia. Tuttavat kertoivat, ettei pumpun olemassa oloa huomaa, muutamia kertoja päivässä pitää vähän ääntä ja muuten on hiljaa. Meillä kodinhoitohuoneen seinustaa hieman pidennettiin (pesuhuoneen kustannuksella) kuvista poiketen juuri sen vuoksi, että maalämmölle jää reippaasti tilaa eikä tarvitse liian ahtaalle jakotukkeja yms. sulloa. Se on siis hyvä huomioida, kun pumppu tulee kodinhoitohuoneeseen.

  VastaaPoista
 3. Meille nousee malli Sarastus, tosin hiukan muokattu. Gebwell onkin tuntemattomampi meille, pitääkin tsekata myös se. Ja varmistaa tuota KHH tilaa...kovasti sitä suunnitteluvaiheessa kyllä pohdittiin ja säädettiin ja laskettiin että pitäisi siihen mahtua, mutta tilaa virheille ei kyllä oikein ole! Hirsitalossa on kyllä kiva kuinka nopeasti nousee talo pystyyn ja ulkoa näyttää melkein valmiilta heti, mutta sisällä sitä hommaa sitten riittääkin :) Päivittelehän ahkerasti, kiva nähdä homman etenemistä! Pitää pohtia pitäisikö sitä itsekin ruveta, tiedä häntä vaan onko sitä aikaa enää kirjoitella kaiken säädön lomassa :) Meillä on tätä prosessia tehty pidemmän kaavan kautta kaikkine lupineen ja isoine puutöineen ja menee vielä piiiiitkään ennen kuin taloa konkreettisesti päästään tekemään.

  VastaaPoista
 4. Olipa hauska löytö tämä blogisi, mekin rakennamme Kontion hirsitaloa (malli kumpula B muunneltuna) Joensuun lähelle :) Ulkomaalausta yritetään tässä sateiden lomassa saada päätökseen, ikkunat ja ovet puuttuu vielä ja sisäpuolelta vasta lattia valettu. Paljon on hommaa, mutta siitä se alkaa pikkuhiljaa valmistumaan :) Tsemppiä projektiinne ja toivotaan hyviä maalaussäitä!

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, että muitakin Kontion rakentajia alueelta löytyy! :) Meidän talohan siis nousee Outokumpuun. Omaa projektia suunniteltaessa kyseltiin löytyisikö lähistöltä tutustumiskohteita; kolilla oli yksi tuolloin työn alla oleva, mitä käytiin katsomassa. Meillä maalaus on nyt seisonut, kun kelit on vaihdelleet niin laidasta laitaan. Kuultomaalilla maalaaminen on ihan oma taiteenlajinsa, että saa siistiä jälkeä. Toivotaan pilvipoutaa tuleville viikoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vähän eri suunta sitten, Pyhäselkään rakennetaan. Meillä kävi niin hyvä tuuri, että valitsemamme Kumpula-mallinen talo oli rakennettu Viinijärvelle toissa kesänä ja päästiin siihen tutustumaan. Sen pohjalta oli hyvä tehdä haluamamme muutokset, paperilla kun ei ne neliöt samalla tavalla hahmotu. mekin muuten valittiin juuri tuo Woodexin kuullote ja olen sitä jo monesti karvaasti katunut. Saa tosiaan kieli keskellä suuta sivellä, että saa edes siedettävää jälkeä... Ensi kesänä sitten peittävällä päälle jos ei työn jälki miellytä ;)

   Poista
 6. Meillä on vähän eri suunta sitten, Pyhäselkään rakennetaan. Meillä kävi niin hyvä tuuri, että valitsemamme Kumpula-mallin talo oli rakennettu toissa kesänä Viinijärvelle ja päästiin siihen tutustumaan. Sen pohjalta oli sitten hyvä tehdä tarvittavat muutokset, paperilla kun ei samalla tavalla saa niitä neliöitä hahmotettua. Mekin muuten päädyttiin siihen Woodexiin ja olen sitä jo monesti karvaasti katunut. Pitää todellakin kieli keskellä suuta sivellä, että saa siedettävää jälkeä.. ensi kesänä sitten peittävällä päälle, jos ei työn jälki miellytä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuli kahteen kertaan sitten :D

   Poista
  2. Kuullote kuin kuullote on haastava ja vielä hirsiseinässä, missä pitäisi melkein saada vedettyä koko hirsi päästä päähän, että tulisi siistiä. Me ei haluta hirttä piilottaa peittävällä maalilla, joten pitäisi saada sellainen pinta, mitä kestää katsella. Saa nähdä kuinka käy! :)

   Poista