sunnuntai 11. elokuuta 2013

Rapatessa roiskuu, uusia suunnitelmia ja ratkaisuja

Tällä viikolla saatiin harkkoseinät tasoiteltua ja hiottua. Isäntä lähti vielä näin "lepopäivän" kunniaksi tasoittelemaan kodinhoitohuoneen puolen ja saunan seiniä niiltä osin kuin ne tulevat rappaus/kivipinnalle. Uunin osat toimitetaan jo tulevalla viikolla ja 27. päivä pitäisi uunin alkaa nousta pystyyn. Sen suhteen tehdään ilmeisesti niin, että uuni muurataan tässä vaiheessa pystyyn, mutta laattojen asennus toteutetaan vasta sitten, kun lattia on laatoitettu. Sinällään ihan järkevää, niin ei ole upeat kaakelit pölyttymässä ja liikaantumassa niin paljon.

Tässä olemme nyt miettineet sitä, että miten uunin tausta ja viereinen seinä käsitellään. Vaihtoehtoina pohdittu luonnonkiveä, laattaa ja rappausta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että seinä käsiteltäisiin antiikkilaastilla ja pinta tulisi olemaan hierto- tai piirtopinta, mikä toisi jonkinlaista rouheutta. Tämän suhteen päätökset pitää piakkoin tehdä, kun seinä on oltava valmiina tuohon 27. päivään mennessä. Alla olevassa työohjeessa esimerkkejä siitä, millaista ollaan nyt suunniteltu. Kaikki vinkit hyvän pinnan aikaansaamiseksi ovat tervetulleita!

http://shop.e-weber.fi/kronodocs/4598.pdf

Makkarin katot on jo saaneet paneelia

Uunin seinusta
 Perjantaina Petra-keittiöiden edustaja kävi mittaamassa ja varmistamassa kalusteiden ja kaappien sopivuuden. Kodinhoitohuoneen suunnitelmat jouduttiin miettimään aivan uudella tavalla, koska ns. tekniikkaseinusta piteni kuvista poiketen pesuhuoneeseen päin noin 30-40cm verran. Lisäksi ilmanvaihtokonetta ei voinut kattorakenteiden vuoksi asentaa maalämpöpumpun yläpuolelle, (siihen se tosin oli piirretty, mutta se ei ollut käytännössä toteutettavissa). Ilmanvaihtokone on siis keskemmällä seinällä ja tämä taas toi pesutornin sijoittamiselle pulmia. Sitä ei saisi suoraan ilmanvaihtokoneen alle vaan vähän eri linjaan, mikä taas ei näyttäisi hyvältä ja lisäksi allas tulisi hyvin ahtaaseen kohtaan. Näin ollen muutimme suunnitelmaa niin, että kuivausrumpu sijoitettaisiin toiselle seinustalle, missä oli ikkunan alla valmiina sopiva "kolo". Optimaalistahan olisi ollut, että pyykkihuollon olisi saanut samalle seinälle, mutta näin järjestely on käytännöllisempi. Toiselle seinustalle saa sitten vähän laskutilaakin altaan viereen, jonka alle pesukone sijoitetaan. Toiselle seinustalle täytyy vain tehdä yksi pistorasia lisää rumpua varten. Mietittiin myös kaiken tekniikan piilottamista liukuovien taakse, mutta se ei taas onnistu lattiakaivojen kallistusten vuoksi. Liukuovikaappi edellyttäisi tasaista lattiaa. Kyllä se tekninen tila olisi niin järkevä! Kontiollakin on jännästi, että Mestarimalliston taloissa erillistä teknistä tilaa ei ole valmiina, mutta kotimallistossa se on malleihin valmiina suunniteltu ja piirretty. Näin ne suunnitelmat muuttuu ja elää!

Nyt täytyy keskittyä tämän raksailun sijaan kotitöihinkin. Huomaa kyllä, että nykyinen asunto on ns. väliaikaisasunto, kun järjestyksen ylläpito ja sisustus ei kiinnosta pätkääkään! Nähtävästi talon sisustuksen pähkäily on jo riittävän työllistävää.. ;)
2 kommenttia:

  1. Moi, rakennetaan myös Kontio hirsitaloa ja meillä kans tuotti päänvaivaa KHH:n kalustaminen juurikin typerien piirustusten vuoksi, jotka eivät toimineetkaan käytännössä. Muutenkin ollut ongelmia Kontion kanssa.. Mutta jospa tästä saataisiin ammattimiesten avulla koti, jossa ei kovin paljoa "soveltamiset" enää häiritse. Mutt juu, on joutunut soveltamaan. Tsemppiä kuitenkin raksahommiin! :)
    -Sonja

    VastaaPoista
  2. Kurjaa, että sovelluksia on joutunut tekemään. Itse olen nyt ihan tyytyväinen muokattuun kodinhoitohuoneeseen. Voi olla, että se on jopa parempi, kun nyt altaan vieressä on edes vähän laskutilaa.

    VastaaPoista