sunnuntai 12. toukokuuta 2013

1. viikko takana

Kaivinkone aloitteli tontilla työt maanantaina ja nopeasti työt ovat edenneet, vaikka torstaina pyhäpäivää vietettiinkin. Talon pohja on nyt valmiina, salaojat tehty, sähkökaapeli kaivettu, vesi- ja viemäriliittymä kaivettu ja perjantaina alkoivat jo harkkoja asetella ensi viikon valutöitä silmällä pitäen.  Tontilta löytyi melkoisesti kiviä ja nähtäväksi jää tehdäänkö osasta jonkinlaista aitaa tontin rajalle vai upotetaanko kaikki johonkin kantojen ym. kanssa.

Tulevana maanantaina pitäisi alkaa valutyöt, tosin tilanne on vähän auki, koska rakennustarkastaja oli jättänyt meidän rakennuslupahakemuksen käsittelemättä ennen kahden viikon lomalle jäämistään. Huomenna täytyisi siis tieto luvasta saada ennen kuin työt pääsevät jatkumaan. Mielenkiinnolla odotetaan, mitä tuleman pitää...

Maanantaina tulevat vesilaitokselta tekemään vesi yms. liittämiset valmiiksi. Timo viettää ensi viikon talvilomaansa rakennustyömaalla. Puusavottaakin olisi tiedossa halkojen teon muodossa. Tontilta kaadettiin noin 40 kuution verran puuta ja itse asiassa osa on vielä kaatamatta eli polttopuuta on joksikin aikaa ihan omasta takaa. Pohdinnan alla on myös se, tekisikö rungoista jonkinlaisen pienen rakoliiterin tyyppisen rakennelman.

Projekti on taustalla myös näin äitienpäivänä. Tarkoituksena on lähteä iltapäivällä pyöräilemään tontille ja ottamaan uusia kuvia, kun tuntuu, että työt etenee niin nopeasti ettei kaikkia vaiheita ehdi edes kunnolla ikuistamaan! :)

Kaivuri keskellä "taloa"

Tontilla on melkoiset kasat kiviä, kantoja ym.

Joonakin pääsi maansiirtotöihin, kun hiekkaa oli mielin määrin

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, kyllä olette tosiaankin nopsasti saaneet pohjan kuosiin! Hienoa! Meillä se oli yhtä junnaamista. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, tosi nopeasti on tapahtunut ja jos mutkia ei olisi tullut, antura olisi ollut valettu jo maanantai iltapäivällä. :)

    VastaaPoista