maanantai 27. toukokuuta 2013

Hirttä näkyvissä!


JUUHUU!
Tänään hirsikehikko alkoi nousta ja päivän aikana jo viisi kierrosta hirsiä oli paikallaan ja nättiähän se on kuin mikä! Ei kyllä yhtään kaduta, että tähän päädyttiin, etenkin kun vaihtoehdot olisi olleet eristeillä tumpattuja taloja. Toivottavasti hirsitalo on sisäilmaltaan niin hyvä kuin kehutaan.

Tänään käytiin Petra keittiön edustajan kanssa keittiösuunnitelmaa ja muitakin kalustesuunnitelmia miettimässä. Onneksi päästiin käymään suunnitelmia jonkun kanssa läpi, kun suunnitelmien tekeminen sähköpostin/puhelimen välityksellä ei oikein toimi. Nyt sitten odotellaan tietoa, mikä on muutosten vaikutus hintaan ja pitääkö vielä jotakin vekslailla. :)








Lamellihirren koko 205x275

Päivän aikana hirsiä oli jo viisi kiertoa paikoillaan

Kaivuri uudessa roolissa; sillä näköjään nousee hirretkin


Sisällä pääsi jo hahmottelemaan huoneita, kun ns. hirren päät on väliseinien kohdilla




2 kommenttia:

  1. Hei,

    täällä suunnitellaan hirsitalon rakentamista ensi vuoden puolella pääkaupunkiseudulle, joten mielenkiintoista seurata miten teidän projekti etenee!

    Eikö Rantala B -pakettiin kuuluu alun perin pienempi hirsi (95x170)? Minkäverran tuli lisähintaa paksummasta hirrestä? Onko teillä jättitoimitus?

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Hirsitalo on kyllä hyvä valinta, tosin siellä päin voi olla paljon tarkempia määräyksiä millaisia taloja millekin alueelle saa rakentaa. :) Kontion sivuilla olevat hinnat on tosiaan laskettu ohuemmalla hirrellä, mikä edellyttää sitten seinien lisäeristämistä. Itse valitsimme paksumman hirren sen vuoksi, ettei lisäeristyksiä tarvita ja seinät ns. hengittää vapaasti. Tarkalleen en muista minkä verran tuo paksumpi hirsi nosti hintaa. Meidän paketti on jättitoimitus, mutta toimitussisältöä on melkoisesti muokattu ja paketista jätetty pois paljonkin asioita eli loppujen lopuksi paketin voi yksilöllisesti valikoida ja hinta määräytyy sitten sen mukaan. Meillä jäi pois mm. kodinkoneet, eristeet, saunan paneelit/tarvikkeet, kiuas, kattopaneelit ja listat. Samoin pohjaan tehdyt muutokset vaikuttaa hintaan (meillä esim. korkea sisäkatto, käyttöullakko jne.), mutta ei puhuta kovin suurista summista. Meidän paketin hinnaksi jäi reipas 60 000, mutta tosiaan hintaan vaikuttaa paljon millaisia muutoksia haluaa tehdä ja mitä paketista jättää pois/ vaihtaa peruspaketin tuotteen kalliimpaan tuotteeseen.

    VastaaPoista