maanantai 22. heinäkuuta 2013

Sisätyöt vauhdissa

Perjantaina talon loputkin ovet oli asennettu paikoilleen ja saimme ensimmäisen kerran juhlallisesti avata oven ihan avaimella. Tämä helpottaa myös työmiesten hommia, kun työkaluja voi nyt jättää lukittuun tilaan. Ei tarvitse enää kuljettaa kaikkia työkaluja edes takaisin. Viime viikolla raksalla asentelivat ilmaistointiputkia, keskuspölynimurin putkia ja yläpohjan hyörynsulkua. Sähkömieskin oli käynyt sähköjohtoja jo vetämässä ja ulkovalojen paikat olivat jo nähtävissä.

Viikonloppuna kierreltiin Joensuussa rakennusliikkeitä laattoja ja laminaatteja katselemassa. Nyt olisi se sisustussuunnittelija tarpeen! Vaihtoehtoja on mielin määrin ja valinnan vaikeus on melkoinen. Suunnitelmana olisi, että eteiseen, olohuoneeseen ja keittiöön tulisi laattalattia eli laminaattia tulisi vain makuuhuoneisiin. Seinät käsitellään valkovahalla, ainoastaan kahteen makkariin tulee myös kipsilevyseiniä, jotka voi maalata/tapetoida.

Ulkomaaleistakin käytiin joitakin pieniä purkkeja hakemassa malliksi. Mikään niistä ei kyllä vaikuttanut oikealta vaihtoehdolta eli saa nähdä, kuinka monta maalia täytyy kokeilla ennen kuin oikea löytyy. Tarkoituksena olisi, että talo saataisiin maalattua ulkoa ainakin kertaalleen tässä lähiaikoina. Ylöpohjan höyrysulku

Ilmastointiputkia eristettynä

Keskuspölyimurin putket, säiliö tulee kodinhoitohuoneen nurkkaan kaappiin

6 kommenttia:

 1. Miksi pilaatte hyvä hirsitalon laittamalla siihen höyrysulkuMUOVIA? Hirsitalon pääidea eli se hengittävyys olisi säilytettävä. Ilmeisesti laitatte vielä mineraalivillan yläpohjaan...joka on toinen asia mitä ei hirsitaloon tulisi laittaa...

  VastaaPoista
 2. Kontion taloissa muovi on näköjään käytössä. Yläpohjaan tulee puhallusvilla. Tästä muoviasiasta on monia koulukuntia ja näkemyksiä on erilaisia. Kempä tietää, mikä niistä se oikea olisi...

  VastaaPoista
 3. Meille tulee Kontion hirsitalo ja valitsimme muovisysteemien sijaan ekologisemman ja hengittävämmän vaihtoehdon: Ekovillan. Kontiolta saa halutessaan myös Ekovillan höyrynsulkupapereineen jne. Mielestämme tämä sopii hirsitaloideologiaan (hengittävä!) paremmin ja annoimmekin tästä Kontiolle palautetta, kun tilausta teimme.

  VastaaPoista
 4. Hyvä pointti! Moni asia on siis mahdollinen, kun sitä hoksaa kysyä. Mekin olisimme varmaan tuon eriste asian miettineet toisella tavalla jos olisimme sen siinä tilausvaiheessa hoksanneet. Eri vaihtoehtoja ei tuon suhteen meille esitelty. Itsekin kyllä ihmettelen, miksi kaikissa ratkaisuissa ei ole tuota ekologisuutta hyödynnetty automaattisesti, kun se on yksi kontion ja hirsitalon meriiteistä. Sinällään tuo muovi nyt ei huoleta, kun rakennus ei ole koskaan kylmillään ja ilmastointi on olemassa eli muovin suhteen ei pitäisi pulmia tulla, mutta mikä rakenne nyt aivan huoleton on loppujen lopuksi.

  VastaaPoista
 5. Meillekään ei vaihtoehtoja esitelty, mutta kauhistuimme toimitustapaselostetta lukiessamme muovi + mineraalivilla -kokonaisuudesta. Soitto Kontion asiakasvastaavalle ja selvisi, että Ekovillaakin heidän kauttaan saa. On toki hieman hintavampaa, mutta toisaalta on kyllä parempaakin monin tavoin. Loppujen lopuksi jätimme kuitenkin eristeet Kontio-toimituksesta pois ja tilaamme Ekovillat itse.

  Teillä näytti olevan vielä Parocin kivivillaa nuo eristeet (ainakin kuvissa näkyvistä paketeista päätellen), nyttemmin Kontio käyttää Isoverin lasivillaa ja sitä olisi meillekin ollut tulossa. Mieluummin kivivillakin kuin mitä lasivilla! :)

  VastaaPoista
 6. Se on NIIN totta, että vasta useamman taloprojektin läpikäyneenä voi onnistua saamaan sen kaikista parhaan ja mieluisimman lopputuloksen! Meillä tosiaan yläpohja eristetään puhallusvillalla mm. sen asennushelppouden vuoksi. Mielenkiinnosta tsekkasin muiden toimittajien sisältöjä ja mammuttihirrellä näkyvät hyödyntävän puukuitueristettä yhdistettynä rakennuspahviin. Onko tuo mineraalivilla sitten kaikista halvin vaihtoehto vai minkä vuoksi sitä suositaan..?

  VastaaPoista