torstai 11. heinäkuuta 2013

Vauhtiviikko takana

Putkikuvia odotellessa raksallakin oli hiljaisempaa, mutta tällä viikolla on jälleen tapahtunut. Kun vasta viime viikolla pääsin kehumaan rauhallista työtahtia, niin tällä viikolla tekemistä onkin ollut ja näyttää siltä, että ensi viikkokin mennään aika vauhdilla. Tämän vuoksi en itse ole ehtinyt raksalla pyörähtämään kuin keskiviikkona. Tiistaina ikkunat ja takapihan ovi oli laitettu jo paikoilleen ja keskiviikkona kaikki oli laitettu valmiiksi valua silmällä pitäen (mm. lattialämmitysputket). Torstai aamuna valu alkoi heti klo. 8 aamulla ja nopeastihan se kovettuu. Jo iltapäivällä  lattia vaikutti siltä, että siinä olisi päässyt kävelemään. Betoni oli sen verran reilusti, että lattiasta tuli jopa himpun verran paksumpi kuin alunperin oli tarkoitus, on ainakin jämäkkä lattia!

Lattialämmitys löytänyt paikkansa

Ikkunat paikoillaan


Takaovikin paikoillaan, etuovi ja kodinhoitohuoneen ovien asennus vasta myöhemmin


Kaikki valmista valua silmällä pitäen!


Valu tehty, nyt kuivatellaan!

Viikolla teimme myös sopimuksen valokuidusta. Meidän kotitien varrelta kukaan muu ei ollut halukas valokuitua ottamaan, mutta hinta ei kuitenkaan ollut paha, kun matka päätieltä ei ole pitkä. Valokuitua ollaan nyt siinä lähettyvillä kaivamassa. Tätäkin asiaa mietittiin, mutta ompahan nyt netin nopeus ja television näkyvyys ratkaistu samalla kertaa eikä tarvitse antenneja katolle viritellä.

3 kommenttia:

 1. Mukava lukea tätä blogia ja seurata vaihe vaiheelta tulevan kotinne valmistumista. Hengessä mukana ja onnea tuleviin rakennusvaiheisiin, jotka taitaa kohta jo siirtyä talon sisätiloihin.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä jo näyttää! Mahtaa olla melkoinen rojekti tuo, mutta hienosti olette sitä vieneet eteenpäin ja kiva että jaksatte myös dokumentoida rakennusvaiheita muiden iloksi, jotka vastaavassa tilanteessa ovat!

  Kyllä hirsitalo on se rakkain talo minullekin, se on tunnelmallinen, lämmin ja kotoisa. Tietystihän se on elävä materiaali ja täytyy suojata kosteudelta. Hirsirakennuksethan myös ''elää'' hieman ajan kuluessa. Kuitenkin se minusta ainakin kuuluu vain asiaan kun viehättää tuo ''aito'' materiaali. Hirsihän on myös hyvin hoidetuissa metsissä luontoystävällinen ja uusiutuva luonnonvara: http://vuokraa-mokki.com/hirsihuvila-moderniinkin-makuun-sopiva-loma-asunto/

  Tsemppiä raksalle ja muistakaa rentoutuakin välillä!

  Terveisin Teija

  VastaaPoista
 3. Kiitos Teija! Kyllä hirsitalossa on aivan oma tunnelmansa ja meille tärkeää nimenomaan on talon hengittävyys ja hyvä sisäilma, tosin kyllä ulkonäkäkin miellyttää silmää paljon enemmän kuin normi puutalo. :)

  VastaaPoista